Core-Energetica
Wat is Core-Energetics? Core Energetica betekent werken met het lichaam en de geest (door gesprekken) op een manier dat je aan inzicht wint over jezelf en jouw gedrag. Dit gewonnen inzicht stelt je weer in staat bewuster levenskeuzes te maken. Bovendien ontdek je het in jou aanwezige potentiaal van plezier en levensvreugde, wat je misschien nog nooit (of lang geleden) ervaren hebt en misschien nooit van jezelf had gedacht dat je dat in je had.

Voor wie is Core-Energetica geschikt? Als je een van de hierna genoemde situaties herkent zou je baat kunnen hebben bij Core-Energetics

  • je zit met een emotioneel probleem
  • je hebt geen plezier meer in het leven
  • je relatie loopt niet zoals je het graag zou zien
  • je wilt meer uit je leven halen
  • je lichaam geeft aan dat je vastloopt, gezondheidsproblemen
  • je hebt een liefdeloze opvoeding gehad
  • je hebt teveel stress, een burnout
    etc.

Waarom kan Core-Energetics een goede aanpak zijn? Core Energetica kan je helpen je persoonlijkheid te begrijpen via lichaams- en energieprocessen. Hoeveel energie heb je ? Veel of weinig ? Hoe gebruik je je energie ? Welke levensomstandigheden hebben je gevormd ? Welke levensovertuigingen heb je ? etc.

Wat houdt Core-Energetics in? Het lichaamswerk houdt bepaalde manipulatieve handelingen en speciale oefeningen in. De oefeningen zijn gemaakt om je in contact te brengen met je lichaamsspanning, die door bepaalde bewegingen te doen kan wegvloeien. De manipulatieve handelingen kunnen zijn massage, gecontroleerde druk op bepaalde plaatsen en zachte aanraking om aangespannen spieren te ontspannen. Het is belangrijk te weten dat iedere aangespannen spier bewegingen blokkeert. In de gesprekken gaat het over wat je dwars zit, in hoeverre je dit herkent, waar deze ervaringen vandaan komen, wat je wilt veranderen etc.

Samenvatting Werken met het lichaam in combinatie met de geest leidt tot het positief herbeleven van eerder opgedane ervaringen. Het hiermee verkregen inzicht en de lichaamservaringen maken het mogelijk oude gedragspatronen te laten vallen en in vrijheid te kiezen voor een effectiever en ander gedrag.

Voor meer informatie over deze therapie klik :

Beroepsprofiel Core Energetica Therapeut

Core Energetica Startbewijs

Informatie over de opleiding in Zwitserland, klik hier.