Over Yvonne

Als klein kind was zij een spring-in-het-veld; vrolijk, optimistisch en kon nooit stilzitten: er was altijd wel iets wat haar aandacht trok. Haar bijnaam toen was ‘vlinder’. De nieuwsgierigheid naar en ín het leven stond voorop. En dat is helemaal niet veranderd. Die nieuwsgierigheid bestaat nog steeds …

Wel verschillend, omdat haar verantwoordelijkheden anders zijn komen te liggen. Maar de drang om dieper in het leven door te dringen is hetzelfde gebleven. Dat komt van binnenuit.

Boeken heeft zij altijd verslonden en doet dat nog steeds. Vele studies, opleidingen en cursussen gedaan. En kennis ís natuurlijk mooi –soms ook zinvol-, maar zij is er achter gekomen dat zij alles al in zich heeft, alles al met zich meedraag; het is alleen een kwestie van ‘her-inneren’- en daar neemt zij nu ook haar tijd voor.

Voor haar is het belangrijk om haar eigen innerlijke kwaliteiten te manifesteren, natuurlijk met behulp van de dingen die zij hier leert of geleerd heeft. Dan heeft zij het echt naar haar zin en is zij blij.

Het heeft enige tijd geduurd voordat zij en haar intuïtie op één lijn zaten, nu echter is haar intuïtie haar belangrijkste gids. Deze heeft haar altíjd bijgestaan, maar zij had er geen oog voor. Dus had haar denksysteem gelegenheid genoeg haar vaak te misleiden. Tja, lessen zijn moeilijk en soms erg hard. Maar voor haar gaat het erom uit haar lessen te leren en daar komt zij nu nog steeds niet onderuit. Zij ziet het leven ook als één grote leerschool, met een héél groot speelplein.

Als pionier (geboren uit nieuwsgierigheid) en iemand met hart voor mensen , gaat zij de dingen aan met een vervent enthousiasme en een behoorlijke beweeglijkheid en doorzetting. Zij rolde van een het een in het andere, totdat ze besloot een eigen praktijk op te zetten.

Het medische met de paplepel ingegoten, de wens om als kind hersenchirurg te worden, als puber om psychologie te willen studeren, als jong volwassene fysiotherapie te hebben gestudeerd, heeft uiteindelijk geresulteerd in een eigen praktijk, gericht op het ondersteunen van mensen middels lichaams-gerichte psychotherapie. Hierin vond zij de combinatie Lichaam – Geest. De generalist in haar heeft het helemaal gevonden. Dit is zij.

Haar avontuurlijk leven in het buitenland, waar zij op management niveau internationale bedrijven heeft opgezet en geleid (overigens vóór haar besluit een eigen praktijk in Nederland op te zetten), hebben haar een wereldwijde visie gegeven over de cohesie Mens, Maatschappij en Cultuur. Haar ervaring met deze verschillende mentaliteiten heeft zich versterkt uitgekristalliseert in haar idee over de nauwe samenhang tussen Mens en zijn Omgeving, zowel maatschappelijk als energetisch gezien.

En haar leergierigheid houdt hier echter niet op. Mede haar gewaarwordingen in de eigen praktijk hebben haar geleerd dat de wereld is opgebouwd uit patronen: alles op aarde -in de drie-dimensionale omgeving- heeft vorm {op aarde de enige manier waarop zich iets kan manifesteren}. Zij spreekt over de
– Fibonacci-code,
– Gulden Snede,
– Vijf Platonische meetkundige figuren
en alle energetische (electromagnetische) velden, scalaire golven, kwantum-deeltjes, biofotonen, tijd/ruimte-velden, torsievelden enz..

 

 

 

Vooral als energetisch therapeut -met de nodige bijzondere ‘spirituele’ ervaringen- is zij in deze ‘wetenschappelijke’ materie zeer geïnteresseerd. Zij verdiept zich steeds meer in wat de mensheid ‘spiritualiteit’ noemt. En zij is ervan overtuigd dat zij met haar ‘her-inneren’ én deze kennis, anderen weer een stapje verder kan helpen in het zichzelf ‘her-inneren’.

Een korte blik in voor haar zinvolle studies en opleidingen:

  • 3-jarige HBO opleiding Bedrijfskunde in Nederland (Rotterdam)
  • 4-jarige beroepsopleiding lichaamsgerichte psychotherapie (Integrative Energy Therapy)
  • methode Barara Ann Brennan (in Frankrijk)
  • 3-jarige beroepsopleiding lichaamsgerichte psychotherapie (Core Energetics)
  • methode Wilhelm Reich en Alexander Lowen (in Zwitserland)
  • 3-jarige beroepsopleiding Somatic Experiencing (Shock- en Traumahealing)
  • methode Dr. Peter Levine (in Nederland)
  • 2-jarige beroepsopleiding Neuropsyrurgie
  • Methode Agnes van Enkhuizen (in Nederland)

Ondersteunende therapieën: Bach Boesem (Zwitserland), Acupressuur (Zwitserland), Voetreflex-massage (Zwitserland), ‘Ganzheitliche’ massage (Zwitserland), Emotional Freedom Technique (Spanje)

 

Citaat: “Mensen blijf vooral nieuwsgierig, dat houd je open voor alles wat zich voordoet en ontvouwt in je leven”.